Zeeuwse oester, salade van meloen & komkommer, Thaise mayonaise

Zeeuwse oester, salade van meloen & komkommer, Thaise mayonaise

INGREDIËNTEN

Ingrediënt Hoeveelheid
Oesters 10 stuks
Ei 0,5 stuks
Mosterd 1 tl
Sushiazijn 0,5 el & 50 gr
limoensap 0,25 stuks
Vissaus 5 gr & 10 gr
Thaise olie Grønn 100 ml
Zout
Meloen, in fijne brunoise 150 gr
Komkommer, geschild, pitjes verwijderd, in fijne brunoise 100 gr
Sjalot,  zeer fijn gesnipperd 1 stuk
Water 50 gr
Munt 5 bl
Sesamzaadjes, geroosterd
Eetbare bloemetjes

BEREIDING

Thaise mayonaise 

0,5 st  ei 

1 tl mosterd 

0,5 el sushi azijn 

0,25 st limoensap 

5 g vissaus 

100 ml Thaise olie Grønn 

Zout 

 

  1. Mix alles behalve de Thaise olie samen in de blender tot een gladde massa, werk dit vervolgens af met de Thaise olie tot een mayonaise. 

 

Salade van meloen en komkommer

150 g meloen, in fijne brunoise 

100 g komkommer, geschild, pitjes verwijderd, in fijne brunoise 

1 st sjalot, zeer fijn gesnipperd 


  1. Meng alles in een kom. 

 

Voor de marinade

50 g sushiazijn 

50 g water 

5 bl munt zeer fijn gesneden

10 g vissaus 

 

  1. Maak de marinade en laat de salade hierin een half uurtje trekken.  
  2. Giet daarna de salade af en vermeng de marinade met dezelfde hoeveelheid Thaise olie. 

SERVEREN

  1. Maak de oester los, doe de mayonaise onderaan in de schelp en leg vervolgens de oester erover.  
  2. Lepel er een eetlepel salade over en druppel er een eetlepel van de marinade-olie over. 
  3. Werk af met geroosterde sesamzaadjes en bloemetjes.