Zeeuwse oester, salade van meloen & komkommer, Thaise mayonaise
Zeeuwse oester, salade van meloen & komkommer, Thaise mayonaise
INGREDIËNTEN
| Ingrediënt | Hoeveelheid |
|---|---|
| Oesters | 10 stuks |
| Ei | 0,5 stuks |
| Mosterd | 1 tl |
| Sushiazijn | 0,5 el & 50 gr |
| limoensap | 0,25 stuks |
| Vissaus | 5 gr & 10 gr |
| Thaise olie Grønn | 100 ml |
| Zout | |
| Meloen, in fijne brunoise | 150 gr |
| Komkommer, geschild, pitjes verwijderd, in fijne brunoise | 100 gr |
| Sjalot, zeer fijn gesnipperd | 1 stuk |
| Water | 50 gr |
| Munt | 5 bl |
| Sesamzaadjes, geroosterd | |
| Eetbare bloemetjes |

BEREIDING
Thaise mayonaise
0,5 st ei
1 tl mosterd
0,5 el sushi azijn
0,25 st limoensap
5 g vissaus
100 ml Thaise olie Grønn
Zout
- Mix alles behalve de Thaise olie samen in de blender tot een gladde massa, werk dit vervolgens af met de Thaise olie tot een mayonaise.
Salade van meloen en komkommer
150 g meloen, in fijne brunoise
100 g komkommer, geschild, pitjes verwijderd, in fijne brunoise
1 st sjalot, zeer fijn gesnipperd
- Meng alles in een kom.
Voor de marinade
50 g sushiazijn
50 g water
5 bl munt zeer fijn gesneden
10 g vissaus
- Maak de marinade en laat de salade hierin een half uurtje trekken.
- Giet daarna de salade af en vermeng de marinade met dezelfde hoeveelheid Thaise olie.
SERVEREN
- Maak de oester los, doe de mayonaise onderaan in de schelp en leg vervolgens de oester erover.
- Lepel er een eetlepel salade over en druppel er een eetlepel van de marinade-olie over.
- Werk af met geroosterde sesamzaadjes en bloemetjes.
