Witlofsoep met roquefort

Witlofsoep met roquefort

INGREDIËNTEN

Ingrediënt Hoeveelheid
Witlof 3000 gr
Witte ui 2 st
Knoflook 2 tn
Ham 200 gr
Hazelnoot 80 gr
Roquefort 300 gr
Roomboter 300 gr
Kookroom 400 gr
Kippenbouillon 1200 ml
Slagroom 200 ml
Casinobrood 1 plak
Fleur de sel
Peper
Nootmuskaat

BEREIDING

Cappuccino van witlof met roquefort en gebrande hazelnoot

  1. Smeer de hazelnoten licht in met olie en rooster vervolgens een paar minuten op 170 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.
  2. Snijd de witlof zonder kern in kleine stukken.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui glazig, voeg wat fleur de sel toe.
  5. Pel de knoflook en pers fijn, voeg daarna samen met de nootmuskaat en versgemalen peper toe.
  6. Snijd de ham in blokjes en voeg ook toe samen met de boter en roer alles goed door.
  7. Doe vervolgens de witlof in de pan en zweet deze 5 minuten goed aan
  8. Voeg tot slot de bouillon en de helft van de room toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  9. Draai de soep glad met de staafmixer en zeef zodat je een gladde soep krijgt.
  10. Klop de overige room op tot een lobbige substantie van yoghurt dikte. 
  11. Hak de hazelnoten grof.

Broodsoldaatjes

  1. Snijd de korstjes van het brood, en portioneer in 3 gelijke stukken.
  2. Smeer licht in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  3. Toast het casinobrood in de oven op 180 graden totdat ze mooi goudbruin zijn.

SERVEREN

  1. Serveer de soep in een diep bord en doe er wat van de geslagen room bovenop.
  2. Garneer op de rand van het bord een broodsoldaatje met de roquefort , gebrande hazelnoot en wat dun gesneden ham.