Witlofsoep met roquefort
Witlofsoep met roquefort
INGREDIËNTEN
| Ingrediënt | Hoeveelheid |
|---|---|
| Witlof | 3000 gr |
| Witte ui | 2 st |
| Knoflook | 2 tn |
| Ham | 200 gr |
| Hazelnoot | 80 gr |
| Roquefort | 300 gr |
| Roomboter | 300 gr |
| Kookroom | 400 gr |
| Kippenbouillon | 1200 ml |
| Slagroom | 200 ml |
| Casinobrood | 1 plak |
| Fleur de sel | |
| Peper | |
| Nootmuskaat |

BEREIDING
Cappuccino van witlof met roquefort en gebrande hazelnoot
- Smeer de hazelnoten licht in met olie en rooster vervolgens een paar minuten op 170 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de witlof zonder kern in kleine stukken.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui glazig, voeg wat fleur de sel toe.
- Pel de knoflook en pers fijn, voeg daarna samen met de nootmuskaat en versgemalen peper toe.
- Snijd de ham in blokjes en voeg ook toe samen met de boter en roer alles goed door.
- Doe vervolgens de witlof in de pan en zweet deze 5 minuten goed aan
- Voeg tot slot de bouillon en de helft van de room toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Draai de soep glad met de staafmixer en zeef zodat je een gladde soep krijgt.
- Klop de overige room op tot een lobbige substantie van yoghurt dikte.
- Hak de hazelnoten grof.
Broodsoldaatjes
- Snijd de korstjes van het brood, en portioneer in 3 gelijke stukken.
- Smeer licht in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Toast het casinobrood in de oven op 180 graden totdat ze mooi goudbruin zijn.
SERVEREN
- Serveer de soep in een diep bord en doe er wat van de geslagen room bovenop.
- Garneer op de rand van het bord een broodsoldaatje met de roquefort , gebrande hazelnoot en wat dun gesneden ham.
