Steak tartaar brioche

Steak tartaar brioche

INGREDIËNTEN

Ingrediënt Hoeveelheid
Diamanthaas 300 gr
Augurk 30 gr
Ui 0,5 stuks
Peterselie
Zout
Peper
Olijfolie
Worcestershiresaus
Tabasco
Ketchup
Mosterd
Plak briochebrood, groot 7 stuks
Boter
Ei 1 stuk
Citroensap 2 tl
Zonnebloemolie 250 ml
Truffeltapenade 2 el

BEREIDING

Tartaar

300 gr diamanthaas

30 gr augurk

½ st ui

  Peterselie

  Zout

  Peper

  Olijfolie

  Worcestershiresaus

  Tabasco

  Ketchup 

  Mosterd 


  1. Snijd de diamanthaas in kleine blokjes.
  2. snipper de augurk en ui 
  3. Meng deze drie ingrediënten 
  4. Breng verder op smaak met de overige ingrediënten.
  5. Zorg ervoor dat het aan elkaar plakt door genoeg olijfolie toe te voegen.

Brioche 

7 st plak briochebrood, groot

  Boter


  1. Snijd de brioche in rechte balken en bak aan 2 kanten goudbruin.
  2. Laat kort afkoelen en verdeel daarna de steak tartaar over de brioche.

Truffelmayonaise

1      st      ei

2      tl      citroensap 

½     tl      zout 

250  ml    zonnebloemolie

                 Peper

2       el     truffeltapenade


  1. Breek het ei en doe in een maatbeker.
  2. Voeg truffeltapenade, citroensap, peper en zout toe.
  3. Giet er voorzichtig de zonnebloemolie op.
  4. Duw de staafmixer voorzichtig onder in de maatbeker.
  5. Zet hem aan en trek langzaam naar boven.
  6. Voeg naar smaak nog wat zout, peper en citroensap toe.

SERVEREN