Steak tartaar brioche
Steak tartaar brioche
INGREDIËNTEN
| Ingrediënt | Hoeveelheid |
|---|---|
| Diamanthaas | 300 gr |
| Augurk | 30 gr |
| Ui | 0,5 stuks |
| Peterselie | |
| Zout | |
| Peper | |
| Olijfolie | |
| Worcestershiresaus | |
| Tabasco | |
| Ketchup | |
| Mosterd | |
| Plak briochebrood, groot | 7 stuks |
| Boter | |
| Ei | 1 stuk |
| Citroensap | 2 tl |
| Zonnebloemolie | 250 ml |
| Truffeltapenade | 2 el |

BEREIDING
Tartaar
300 gr diamanthaas
30 gr augurk
½ st ui
Peterselie
Zout
Peper
Olijfolie
Worcestershiresaus
Tabasco
Ketchup
Mosterd
- Snijd de diamanthaas in kleine blokjes.
- snipper de augurk en ui
- Meng deze drie ingrediënten
- Breng verder op smaak met de overige ingrediënten.
- Zorg ervoor dat het aan elkaar plakt door genoeg olijfolie toe te voegen.
Brioche
7 st plak briochebrood, groot
Boter
- Snijd de brioche in rechte balken en bak aan 2 kanten goudbruin.
- Laat kort afkoelen en verdeel daarna de steak tartaar over de brioche.
Truffelmayonaise
1 st ei
2 tl citroensap
½ tl zout
250 ml zonnebloemolie
Peper
2 el truffeltapenade
- Breek het ei en doe in een maatbeker.
- Voeg truffeltapenade, citroensap, peper en zout toe.
- Giet er voorzichtig de zonnebloemolie op.
- Duw de staafmixer voorzichtig onder in de maatbeker.
- Zet hem aan en trek langzaam naar boven.
- Voeg naar smaak nog wat zout, peper en citroensap toe.
