Gemarineerd cherrytomaatje met basilicum olie en schuim van Parmezaan
Gemarineerd cherrytomaatje met basilicum olie en schuim van Parmezaan
INGREDIËNTEN
| Ingrediënt | Hoeveelheid |
|---|---|
| Honingtomaatjes | 13 stuks |
| Parmezaan | 150 gr |
| Room | 350 gr |
| Basilicum | 1 bjs |
| Water | 125 ml |
| Witte wijnazijn | 65 ml |
| Honing | 75 gr |
| Olijfolie | 150 ml |
| Zwarte peper | |
| Zout | |
| Peper |

BEREIDING
Schuim Parmezaan
150 gr Parmezaan
350 gr room
- Rasp de Parmezaan zeer fijn.
- Verhit 150 ml room tot aan het kookpunt en voeg de kaas toe.
- Roer goed door en giet door een fijne zeef
- Voeg de resterende 200 ml room toe , breng op smaak met zout en giet het mengsel in de kidde met 1 patroon er op.
- Zet de kidde in een pan met lauw warm water ( ca 20-30 ° c)
Gemarineerde tomaatjes
13 st honingtomaatjes
- Zet een grote bak met ijskoud water klaar.
- Kook een bodempje water in een steelpan.
- Haal de kroontjes van de tomaat en steek met een mesje aan de bovenkant net door het schilletje
- Doe de tomaatjes in het pannetje en laat slechts 10 à 20 sec. Koken totdat het velletje barst.
- Giet af, en doe de tomaatjes direct in het koude water.
Marinade
125 ml water
65 ml witte wijnazijn
75 g honing
Zwarte peper
Zout
- Meng het water met de witte wijnazijn.
- Voeg de honing en een snuifje peper en zout toe en meng goed met een garde.
- Klop nog eens goed en leg de tomaatjes er minstens een ½ uurtje in op kamertemperatuur.
Basilicum olie
1 bsj basilicum
150 ml olijfolie
Peper
zout
- Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en doe in een mengbeker
- Giet er de 150 ml olijfolie extra vierge op.
- Blender totdat het fijn is.
- Breng op smaak met peper en zout
SERVEREN
- Leg onder in een glaasje het gemarineerde tomaatje.
- Giet hier de basilicumolie overheen.
- Spuit als laatste het Parmezaan schuim in het glaasje en serveer direct.
