Gemarineerd cherrytomaatje met basilicum olie en schuim van Parmezaan

Gemarineerd cherrytomaatje met basilicum olie en schuim van Parmezaan

INGREDIËNTEN

Ingrediënt Hoeveelheid
Honingtomaatjes 13 stuks
Parmezaan 150 gr
Room 350 gr
Basilicum 1 bjs
Water 125 ml
Witte wijnazijn 65 ml
Honing 75 gr
Olijfolie 150 ml
Zwarte peper
Zout
Peper

BEREIDING

Schuim Parmezaan 

150 gr Parmezaan

350 gr room


  • Rasp de Parmezaan zeer fijn.
  • Verhit 150 ml room tot aan het kookpunt en voeg de kaas toe.
  • Roer goed door en giet door een fijne zeef
  • Voeg de resterende 200 ml  room toe , breng op smaak met zout en giet het mengsel in de kidde met 1 patroon er op.
  • Zet de kidde in een pan met lauw warm water ( ca 20-30 ° c)

Gemarineerde tomaatjes 

13 st honingtomaatjes


  1. Zet een grote bak met ijskoud water klaar.
  2. Kook een bodempje water in een steelpan.
  3. Haal de kroontjes van de tomaat en steek met een mesje aan de bovenkant net door het schilletje
  4. Doe de tomaatjes in het pannetje en laat slechts 10 à 20 sec. Koken totdat het velletje barst.
  5. Giet af, en doe de tomaatjes direct in het koude water.

Marinade

125 ml water

65 ml witte wijnazijn

75 g honing

  Zwarte peper

  Zout

  1. Meng het water met de witte wijnazijn.
  2. Voeg de honing en een snuifje peper en zout toe en meng goed met een garde.
  3. Klop nog eens goed en leg de tomaatjes er minstens een ½ uurtje in op kamertemperatuur.

Basilicum olie

1 bsj basilicum

150 ml olijfolie

  Peper

  zout


  1. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en doe in een mengbeker
  2. Giet er de 150 ml olijfolie extra vierge op.
  3. Blender totdat het fijn is.
  4. Breng op smaak met peper en zout

SERVEREN

  1. Leg onder in een glaasje het gemarineerde tomaatje.
  2. Giet hier de basilicumolie overheen.
  3. Spuit als laatste het Parmezaan schuim in het glaasje en serveer direct.